kenkon boga

 

NIEUWS
WAT IS BOGA
SHIHAN
DOJO 'S

KATAVIDEO
FOTO'S & VIDEO'S
LINKS

KALENDER
CONTACT


 

WAT IS BOGA 

B.O.G.A. staat voor Belgische Okinawa Goju-Ryu Associatie. Het is een Goju-Ryu Karate-Do organisatie en erkend door alle officiŽle Karate-bonden in BelgiŽ en ver daarbuiten.

B.O.G.A. werd opgericht in 1972 door Sensei Pieter Harms en is gestopt in oktober 2005. Dit wil niet zeggen dat Sensei niets meer doet, integendeel, hij gaat nog altijd lesgeven op stage's in binnen en buitenland.

Hoe komt iemand ertoe zijn eigen Karate-federatie op te richten?

Sensei Pieter Harms besloot hiertoe, teneinde zijn streven naar onafhankelijkheid te kunnen waarmaken. Het creŽren van een Karate-bond waarin iedereen, ongeacht zijn stijl of strekking, zich thuis voelt en kon binnenkomen indien men dat wenst.

De eigen stijlrichting blijft natuurlijk het Goju-Ryu Karate van Chojun Miyagi Sensei en van Eiichi Miyazato Sensei, de enige en echte rechtstreekse opvolger van Chojun Miyagi Sensei, grondlegger van het Goju-Ryu Karate.

CHOJUN MIYAGI EIICHI MIYAZATO Sensei Pieter 2021
Sensei
Chojun Miyagi
Sensei
Eiichi Miyazato
Sensei
Pieter Harms

In het  Karate van vandaag merken we te dikwijls dat verschillende leraren  hun eigen stijl willen creŽren, of aan het hoofd willen staan van een organisatie en als de beste naar voor willen komen. Dikwijls gaat dit dan ook nog gepaard met de nodige financiŽle tegemoetkomingen indien men bij deze mensen wenst te trainen of aan te sluiten.

Hierin is Sensei Pieter Harms na 42 jaar ervaring zeer principieel in geworden. Met zijn eigen massa aan ervaring en inspiratie hoeft hij zich niet meer te wenden tot bepaalde organisaties, maar kan hij in hoofde van zichzelf en z’n organisatie rechtstreeks terecht bij de bron op Okinawa en elders in de wereld, waar de deur voor hem altijd openstaat.

 

 

Sensei Chojun Miyagi

 

 

TOP