What is BOGA

B. O. G. A. is the Belgian Okinawan Goju Ryu Karate-do Association

Het logo (badge)

De cirkel van het leven – Inochi ensō ( 命 円 相 )

Het insigne van de Belgische Okinawa Goju-Ryu Karate-do Associatie wil de nooit eindigende cirkel van leven, studie en iemands leven in Karate uitdrukken, daarom een eerbetoon aan de tegengestelde elementen in de natuur: hardheid en zachtheid.

Het bovenste, dunnere deel van de cirkel symboliseert het begin van het leven, wordt dikker en sterker naarmate het leven zijn hoogtepunt bereikt en wordt weer dunner naarmate het verval van het leven nadert. Op dezelfde manier begint iemands les in de dojo ook. Eerst het begin, de start, daarna sterker en intensiever en volgt ook de ontspannen toestand wanneer zijn maximum bereikt. Het leven in karate volgt hetzelfde patroon, het begint dun en fragiel, wordt elke dag sterker totdat het de volledige volwassenheid bereikt, gevolgd door kennis en vaardigheid.

Aan de binnenkant van het symbool staat het familiewapen van de familie Miyagi, de stichter van het Goju karate Ryu, de school van de synthese tussen hard en zacht.

De rode en gedeeltelijke gelijkenis met Higaonna’s Sensei organisatie wil de persoonlijke hulde uitdrukken van Hanshi Pieter Harms aan zijn eerste Sensei in Goju-Ryu, Morio Higaonna Sensei.

De doelstellingen van de B.O.G.A.

De organisatie heeft als doel om zoveel mogelijk Belgische Goju Ryu beoefenaars te groeperen in één grote familie, ongeacht religie, huidskleur of politieke voorkeur. Onze organisatie streeft naar kwaliteit.

We streven ernaar om jaarlijks Dangraad examens te houden.

Wij streven naar een goede samenwerking met de EGKF en WGKF, zodat alle aangesloten Goju Ryu groepen de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan Europese- en Wereldkampioenschappen Goju Ryu Karate-do.